Leaping Bunny Logo - ζητήστε προϊόντα με αυτό το σήμα

Leaping Bunny Logo - ζητήστε προϊόντα με αυτό το σήμα
The original and only Leaping Bunny - Το μοναδικό σήμα για καθαρές επιχειρήσεις

Monday, May 21, 2007

Υπάρχουν τέτοια προϊόντα στην Ελλάδα;

ΝΑΙ, αλλά όχι πολλά. Ούτε υπάρχουν σε πολλά καταστήματα.

Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει!

Πώς; Χρησιμοποιώντας τη δύναμή μας ως καταναλωτές.

(1) Ζητώντας από τα καταστήματα που ψωνίζουμε να φέρουν προϊόντα που έχουν το leaping bunny (το αυθεντικό).

(2) Zητώντας από τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν το Πρότυπο Humane Cosmetics Standard. Γνωρίζω ότι αρκετός κόσμος έχει στείλει email σε ελληνικές επιχειρήσεις καλλυντικών ζητώντας αυτό ακριβώς το πράγμα. Εάν κάποια επιχείρηση λάβει αρκετά email από καταναλωτές που λένε ότι σταματούν να αγοράζουν μέχρι η επιχείρηση να γίνει πραγματικά cruelty-free και να υιοθετήσει το Πρότυπο, τότε οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να δουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα το θέμα των πειραμάτων σε ζώα (περισσότερα γι' αυτό στο σχετικό topic).

Για να είναι πραγματικά δυνατός ο λόγος μας πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις. Μέσα από αυτό το blog θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να δημιουργήσουμε έναν κατάλογο με τα προϊόντα που μπορούμε να βρίσκουμε στην Ελλάδα, ώστε να γνωρίζουμε τι επιλογές έχουμε, και έτσι να μπορούμε να "ψηφίζουμε" με το πορτοφόλι μας.

Ο τρέχων κατάλογος (αναζητήστε τον στο blog) περιέχει προϊόντα επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Πρότυπο Humane Cosmetics Standard. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να βάζουν το σήμα leaping bunny (το αυθεντικό) στις συσκευασίες των προϊόντων τους.

No comments:

Non-greek speakers

Please visit this site. Thank you.