Leaping Bunny Logo - ζητήστε προϊόντα με αυτό το σήμα

Leaping Bunny Logo - ζητήστε προϊόντα με αυτό το σήμα
The original and only Leaping Bunny - Το μοναδικό σήμα για καθαρές επιχειρήσεις

Monday, May 21, 2007

Δεν έχουν απαγορευθεί τα πειράματα σε ζώα;

Το Φεβρουάριο του 2003, η ΕΕ συμφώνησε να υιοθετήσει μία πανευρωπαϊκή απαγόρευση των πειραμάτων στα ζώα (όσον αφορά στα καλλυντικά), αλλά αυτή η απαγόρευση θα πραγματοποιηθεί σε στάδια μέχρι το 2013. Επίσης συμφώνησε να απαγορεύσει την πώληση νέων προϊόντων που έχουν ελεγχθεί σε ζώα, αλλά η απαγόρευση αυτή θα τεθεί εν ισχύει το νωρίτερο το 2013.

Η Μεγάλη Βρετανία και λίγες άλλες χώρες έχουν υιοθετήσει ολική ή μερική απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά, αλλά η χρήση ζώων για τέτοια πειράματα συνεχίζεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι τα καλλυντικά και τα απορρυπαντικά που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές στα καταστήματα και στα super-markets στην Ελλάδα δεν είναι 'καθαρά' από πλευράς πειραμάτων σε ζώα, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του τύπου "Not tested on animals", "Αυτό το προϊόν δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα", "Against animal testing", "Cruelty-free", κ.λπ. Αυτές οι δηλώσεις συνήθως αναφέρονται στις δοκιμές που γίνονται στο τελικό προϊόν, και όχι στις δοκιμές που γίνονται στα συστατικά, που είναι το πιο κρίσιμο σημείο.

Όπως φαίνεται λοιπόν, στα ράφια θα συνεχίζουμε να βρίσκουμε προϊόντα που χρηματοδοτούν τη χρήση πειραμάτων σε ζώα μέχρι τουλάχιστον το 2013. Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε είναι να αναζητούμε προϊόντα με το σήμα Leaping Bunny, και να πιέσουμε τις επιχειρήσεις να το υιοθετήσουν.

Πηγές
http://www.gocrueltyfree.org/c_faqs.php#
http://www.eceae.org/english/cosmetics.html

No comments:

Non-greek speakers

Please visit this site. Thank you.